Högsåra, keisarin ja leivonnaisten saari 14.7.

  • Posted on: 18 July 2010
  • By: Eve

Saariston kuuluisinta kahvilaa meille on kehuttu monena kesänä. Mekin päätimme käydä tutustumassa kuuluisiin leivonnaisiin. Farmors Cafe sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä molemmista Högsåran satamista Kejsarhamnista ja kyläsatamasta.

Me kiinnityimme kylänsataman laituriin poijupaikalle. Kyläsatama sijaitsee saaren itäisellä puolella. Högsåran vierailumme pääkohteena oli Farmors Cafe, jonne lähdimme kävelemään heti satamaan saavuttuamme. Naapuriveneen kaveri kehui, että siellä saa leikata itse haluamansa kokoisen palan kakusta. Lähdimme katsomaan tätä kahvilan ihmettä.
Högsåran kyläsatama
Kahvilassa oli pienen sisäravintolan lisäksi laaja pihaterassi, jossa lomailijat nauttivat niin kahvilan herkkuja kuin myös ruokatarjontaa. Ulkokeittiössä valmistettiin maukkaita ruokia. Lapset juoksentelivat iloisena, kun vanhemmat rentoutuivat terassilla. Ostaessamme mansikkakakkua, tuumasi kassaneito, että jos pala on liian pieni, saa ottaa lisää uudesta kakusta. No saa arvata, oliko pala Andrusille liian pieni? Uudesta kakusta Andrus leikkasi pikkusen suuremman palan kuin kehtasi.
Farmors Cafe Högsårassa
Högsåran pohjoispuolella on toinen satama Kejsarhamn, joka on saanut nimensä keisari Aleksanteri III:n vierailujen perusteella. Keisari vieraili Högsårassa 14 kertaa, jolloin keisarin laivan ankkuripaikka oli tuo laguuni Högsåran pohjoispuolella. Laguuni jäi meille seuraavan kakkumatkan satamaksi, jonne ensi kerralla kiinnitymme. Pikavisiitin jälkeen käänsimme Suwenan keulan kohti Korppoon Verkania.

Avainsanat: